Uansett hvilke indre motsetninger som rir Kongsberglista, er brevet til Kommunedirektøren noe jeg er sikker på at tusenvis av innbyggere, og riktig mange politikere, kunne skrevet under på. Det er et drøyt halvår siden kommunevalget, og jeg minnes ingen partier som gikk til valg på å legge ned skoler. Selv den mest mistenksomme leser ville kunne tolket seg fram til at noe parti kunne se det som aktuelt å frata Vestsiden-barna skolen deres?

Det har jeg fortsatt ikke sett andre enn kommuneadministrasjonen foreslå, og jeg er trygg på at den beste prosessen videre er å frede skolene, justere klassestørrelser, kretsgrenser, bemanning framover, og overlate til Eiendomsforetaket å, sammen med rektorene, effektisere så husleiekostnadene til skolene kommer ned. Å stoppe tilsettingen av to nye mellomledere i oppvekstadministrasjonen vil, i tillegg til å spare drifts-millioner, kanskje dempe noe av mistilliten blant publikum som har blitt så tydelig i disse dager?

Politikere og planleggerne i kommunen må dele ansvaret for at det er overinvestert i sektoren, men nå får man snu skuta på en ansvarlig måte slik ta det ikke blir noen av de aller minste som skal lide for dette.

Selv om jeg selv er medlem av Sp, vil jeg å si at medlemsmøtet til Kongsberglista forfattet et godt dokument den kvelden, og at Kommunedirektøren burde legge disse rådene til grunn for det videre arbeidet.