(Nettavisen): I Nettavisens påskespalte handler det om påsken, og flere kjente personer forteller om sine planer for denne høytiden og sine beste og verste påskeminner. Ikke minst avslører de hva de må ha i påskeegget sitt. Fra oss til deg – GOD PÅSKE!

Einar Tørnquist (41) har vært i rampelyset i en årrekke, og har jobbet som blant annet komiker, programleder og forfatter.

41-åringen har både gode og vonde minner relatert til skiturer, men én ting er sikkert: Det blir ingen påske uten en skitur for Tørnquist.

Her har du påskepraten med Einar Tørnquist:

Hva er dine planer for påsken, og hvem skal du tilbringe den med?
– Jeg deler påsken i to. Første halvdel ved sjøen i Stokke sammen med svigers og svogers, andre halvdel på Blefjell med mine foreldre. Ungene og Linn er med hele veien.

Hva er din påsketradisjon?
– Må på Ble i påska. Skisesongen blir bedre og bedre på denne tiden av året. Å gå glipp av det kunne ikke falt meg inn! Nesten årets høydepunkt vil jeg si.

Hva er den mest overvurderte påsketradisjonen?
– Påskekrim synes jeg er kjedelige greier. Og hvis det er flere som synes det, så kan jeg anbefale podkasten «198 Land» på Podimo. Hehe. Neida. Joda.

Hva er ditt beste påskeminne?
– Det er sånne langturer på ski med familien i 15 varmegrader og t-skjorte på høyfjellet. Beklager at jeg er så stereotypisk påske-norsk.

Hva er ditt verste påskeminne?
– Kommer ikke på noe akkurat nå, men det har vært et par ganger at skiføret ikke har holdt helt til påske. Og det ødelegger jo en del da.

Hva må du ha i påskeegget?
– Jeg er 41 år.

Bypåske eller hyttepåske?
– Hyttepåske, ja. Bypåske har jeg ikke prøvd, men jeg bor jo i Oslo, så bykvoten er fylt opp.

Skitur eller afterski?
– Skitur.

Kvikk lunsj eller marsipan?
– Kvikk lunsj.

Påskekrim eller kryssord?
– Kryssord. Jeg løser litt kryssord hele året og intensiverer i påsken. Gjerne sammen med dattera mi.

Har du en påskeaktivitet du anbefaler?
– Jeg liker å grave i snø. Huler, ganger, borger. Bra trening også! Så det anbefaler jeg. Å lage svære dype ganger fra hytta og innover i skauen er forbausende tilfredsstillende. Og ungene elsker jo sånt også. Pluss at Linn slipper å høre kakla mi et par timer. Godt for hele familien!

Appelsin kombinert med sjokolade, yay or nay?
– Gjerne for meg. Ikke noe galt med det. Spis det du har lyst på, du.