Vi vil at Wennersborg skal stå. Det er mange grunner til det. Det blir en lang vei å gå for elevene, særlig for de minste, for mange opp til 3,6 km. Når barna må stå opp tidligere og gå lenger blir de slitne. Da blir det vanskelig og fokusere på skoleoppgaver og lekser. Barna må også bruke lengre tid på veien hjem som gjør at fritidsaktiviteter blir vanskelig å få tid til.

Vi tror mange familier også vil flytte på grunn av lang skolevei. Veiene til skolene Wennersborgerene kanskje blir sendt til er farlige å gå på, og mange foreldre vil ikke at barna deres (særlig de minste) skal gå på disse farlige veiene. Hvis dere tenker at da kan vi bare bygge nye veier da kan dere like godt la skolen stå!

Foreldrene som jobber i service og helse og andre yrker en ikke kan bestemme arbeidstida si, får ikke hjulpet barna sine med skoleveien. Det blir større forskjell på de som blir kjørt og de som må gå. Kanskje blir det også større forskjeller på de som må bli boende, og de som flytter nærmere andre skoler.

Vi i nabolaget som hører til Wennersborg vil bli delt på fire forskjellig skoler: Madsebakken, Kongsgårdmoen, Skavanger og Raumyr. Hva skjer da med nabolaget vårt, og hvordan skal vi klare å holde kontakt med venner?

Vi går i sjuende klasse og er snart ferdige på barneskolen. Men vi husker godt hvordan det var å være mindre, og hvor skummelt det ville vært å gå en time til og fra skolen. Og selv for oss som er ferdige på skolen, påvirker det bydelen og nabolaget vårt. Dette er bare dumt.

Oppgradert Wennersborg-rop, som vi gleder oss til å synge på 17. mai:

Wennern wennern tjo hei hopp det er skolen som er topp vi kan klare alt vi vil og vi skal nok få det til.

Wennern wennern tjo hei hopp det er skolen som er topp vi skal ikke legges ned da vil dere aldri få fred.

Wennern wennern tjo hei hopp det er skolen som er topp vi kan få til aller mest SKOLEN VÅR ER ALLER BEST!!! L-A-O-S-S-S-T-Å!!! LA OSS STÅ!!!