Under Glogerfestspillenes «Ode til Gloger»-konsert i Kongsberg kirke lørdag var det Leo Haugen Wyller som ble vinner av årets musikkpris.

Prisen deles ut under Glogerfestspillene hvert år, og går til unge musikere på svært høyt nivå.

Haugen Wyller går på kulturskolen og musikklinjen, og deltar på andre året i talentprogram på Norges musikkhøgskole innen rytmisk musikk.

Juryens begrunnelse:

«Leo byr på seg selv i hele Kongsberg sitt musikkliv – UKM, Ungjam, kirker, workshops, jazzfestival, Ode til Gloger, kulturskolens og musikklinjens konsertprogram.

Han startet på et rødlistet instrument – det vil si en nasjonal kartlegging uttaler at instrumentet er «trua» sammen med andre fantastiske instrument som fagott, harpe, kontrabass og spilte tidlig aldeles fabelaktig på denne rødlistede «arten».

Juryen pluss alle hjerter som banker varmt for at orgelkrakker skal fylles med topp notch musikere i Norge, vet at årets prisvinner musiserer utsøkt på kirkeorgel.

Årets prisvinner har også på et imponerende vis i tillegg omfavnet rytmisk musikk på klaver. Vi er sikre på at prisvinneren vil bidra med heftige orgelkonserter fremover – samt med dampende og lyrisk jazz på klaver.»