I løpet av natten og morgentimene lille julaften har flere hus på Haugen i Hvittingfoss blitt frarøvet matvarer. Bjørn Siljan Nakjem er en av huseierne som ble frastjålet det meste han hadde av mat i uthuset, og var raskt ute med å melde ifra til naboer.

– Jeg oppdaget ikke før i kveld at det har vært noen i uthuset. Jeg så at begge dørene på ene fryseren var åpnet, og trodde først det var fruen som hadde vært ute og henta noe. Når jeg så i skuffene i fryseren så jeg at det var tomt for kjøtt, kylling og biff. Det eneste som sto igjen var noen poser med gamle smultringer.

Nakjem var raskt i kontakt med naboer for å høre om kjeltringene hadde besøkt flere adresser.

– Jeg fikk melding av naboen om at kameraet hans hadde fanget opp en person klokken 04:21, og ei borti gata hadde video av en som gikk rundt bilen hennes og kikka klokken 03:18. Det er en person som kommer gående. Vedkommende drar hetta godt over hodet når kameraet oppdages.

Vil politianmelde forholdet

Beskrivelsen av videoopptakene tyder på at det har vært enten en eller flere som har gått rundt etter matvarer som er lett tilgjengelige.

– Når det ble oppdaget måtte jeg bare kaste meg rundt for å komme meg på butikken for å handle inn igjen, men vi har jobbet med en politianmeldelse.

Politiet bekrefter at de har mottatt melding om tyveriet, og vil gjennomføre en åstedsgransking i forbindelse med anmeldelsen.