Orgelstjerneskuddet Anna Lapwood er det nyeste, hippeste og beste som finnes innen orgel i verden for tiden. Hun er også omtalt som den klassiske musikkens Taylor Swift. I januar kommer orgelstjerneskuddet direkte fra Royal Albert Hall til Kongsberg kirke.

Hun er kun 28 år gammel, men allerede et verdensnavn. Lapwood er fast organist i Royal Albert Hall i London, er direktør for musikk ved Pembroke College i Cambridge, turnerer jevnlig med symfoniorkestre og er en av de store satsingene til SONY.

– Det er noe med å fortelle andre kirkemusikere at selve Anna Lapwood kommer til Glogerfestspillene for så å se dem nærmest ramle av stolen, smiler kunstnerisk leder Frank Havrøy.

Lapwood er en banebrytende og nyskapende musiker. Med over en million følgere på sosiale medier er hun kjent over hele verden. Orgel-ambassadøren er kjent for å sjarmere publikum med sine TikTok videoer, og hun startet emneknaggen #PlayLikeaGirl da hun fikk høre at hun «spiller som en mann». Emneknaggen har bidratt til å ha fokus på og støtte kvinnelige musikere, noe som ligger hennes hjerte nært.

Det blir et spennende møte mellom Anna Lapwood og Glogerorgelet på festspill-lørdagen. Orgelkonserten rommer 400 år med orgelmusikk i løpet av én konsert – fra Bach til den unge polske komponisten Hania Rani. I tillegg til orgelkonserten skal Lapwood også jobbe med unge orgel-studenter tilknyttet Young Artist Gloger Academy (YAGA) mens hun er i Kongsberg.