Det har foregått sterke saker i Bussedalen i den siste tiden. Ryktene svirrer om hvem som kan ha tatt den unge og sympatiske maskinbygger Roolfsen av dage.

De fleste mener det må være en av de tre familiemedlemmene Haitlers. De kan alle være troende til litt av hvert, sies det. I alle fall forsvant Roolfsen etter et besøk i Haitlers skjenkestue der nede i Bussedalen, og ifølge fire av byens «løse» kvinner så har Roolfsens blitt funnet i Lågen ved Gomsrud.

Men vår samvittighetsfulle og dyktige politimester og byfogd Johannes Barth leter hele tiden etter fakta. Han lar seg ikke påvirke av løse rykter eller det løseste kjerringsnakk.

Imidlertid skal det vise seg at det ikke blir så lett å finne morderen, selv med god hjelp av sogneprest Schmelck, som har tatt turen opp fra Sandsvær til bergstaden.

Barth arbeider iherdig for å oppklare mordgåten, mens en utålmodig oberbergmann synes han er altfor omstendelig. Det hele er jo opplagt. Det kan jo ikke være andre enn …?

Publikum inviteres til å få løsningen på dette mysteriet på EnergiMølla. Skuespillet spilles av Kongsberg teaterlag 4., 6., 7., og 8. mai.

Velkommen