Sinding studerte i Kristiania og i Leipzig, men ble født på Kongsberg, hvor hans far i mange år arbeidet for Sølvverket. Han ble den første som fikk bo i æresboligen Grotten på statens regning. Hans musikk er dramatisk, stemningsfull og fargerik og under Glogerfestspillene presenteres to verk fra hans rike produksjon.

Sinding ble hyllet som en av sin tids store tonekunstnere. Sammen med Edvard Grieg og Johan Svendsen regnes han som en av de fremste norske representanter i europeisk musikkliv fra 1890-årene og første halvdel av det 20-århundre. Tysk romantikk var Sindings store inspirasjonskilde, Wagner og Liszt var blant hans forbilder, og mange mente Sinding var større enn Jean Sibelius.

Knekt «Sinding koden»

Fiolinist Magnus Boye Hansen og pianist Mathias Halvorsen har studert og jaktet på Sindings musikalske åre i gamle opptak, håndskrevne partiturer og beretninger.

– Vi gleder oss til å høre deres tolkning av Sindings Fiolinsonate nr. 1 fra 1894 på Fredheim, sier leder for Glogerfestspillene Marit Lund Bjørnsen.

Mathias Halvorsen har mange spennende prosjekter, blant annet et mangeårig samarbeid med elektrorockdronning Peaches, mørkekonserter med gruppa LightsOut, og flere album for Backlash Music og Lawo. Siden april 2019 har han turnert med Mathieu van Bellen i en unik bearbeidelse av operaer av Strauss og Puccini, som ble belønnet med femstjerners anmeldelser i BBC Music Magazine og Sunday Times.

Massivt kammermusikalsk verk

Magnus Boye Hansen spiller bratsj i Oslo Strykekvartett, og det blir et kjært gjenhør med kammerensemblet under siste del av konserten på Fredheim når Sindings klaverkvintett opus 5 skal fremføres. Oslo Strykekvartett er et svært allsidig ensemble med høy kunstnerisk standard, kritikerroste plateutgivelser og suksessfulle konserter og turneer. I tillegg til Magnus Boye Hansen består ensemblet av Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk på fiolin og Øystein Sonstad på cello.

– Christian Sindings klaverkonsert er et av de største og mest massive kammermusikalske verkene som noen norsk komponist har skrevet. Kom og bli totalt klangoverveldet, avslutter kunstnerisk leder Frank Havrøy.