– Vi bringer fire årstider videre med en touch av Norge, sier kunstnerisk leder Frank Havrøy, som gleder seg stort til å oppleve det musikalske eksperimentet under åpningskonserten.

Ragnhild Hemsing er kjent for å smelte sammen folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og moderne måte. Fem år gammel begynte hun å spille fiolin. Da hun var åtte og søsteren Eldbjørg seks, spilte de for kongefamilien i Nationaltheatret, og som 14-åring debuterte hun med Bergen-filharmonien. Ragnhild er kjent for mange som kunstnerisk leder for Hemsingfestivalen i Valdres, som hun leder sammen med søsteren.

Kongsberg-regissør

I tillegg til Vivaldi byr åpningskonserten blant annet på Kongsberg-regissøren Hanne Brinckers tolkning av den tragiske kjærlighetshistorien fra Monteverdis opera «Il combattimenti di Tancredi e Clorinda».

– Det blir store følelser – krig, kjærlighet og tro når de tre fantastiske solistene Riccardo Pisani, Anna Miklashevich og Halvor F. Melien står på scenen i Kongsberg kirke, avslutter leder for festspillene, Marit Lund Bjørnsen.