REFERAT FRA MØTE MELLOM OPPVEKSTSJEFEN OG FORELDRE FOR SKOLESTARTERE VED WENNERSBORG SKOLE 9.4.24.

Dette referatet deles i LP for å synliggjøre hva som er blitt sagt og ikke i disse møtene. Med dette vil vi besvare administrasjonens påstander om usannheter og å synliggjøre administrasjonens fremgangsmetoder. Referatet er fra Wennersborg men tematikken gjelder også Berg og Jondalen.

Referatet er utarbeidet av fem av de oppmøtte foresatte for å sikre innholdets troverdighet.

Referat:

I slutten av mars fikk foresatte til årets skolestartere ved Wennersborg skole invitasjon til møte fra rektor, Annette Ulveraker Bjørkesett. I e-posten sto følgende:

(...) Jondalen, Berg og Wennersborg skole er som kjent foreslått nedlagt fra høsten 2025. Vi forstår at dette skaper mange spørsmål for deg og ditt barn som skal starte på skolen høsten 2024.

Vi ønsker å trygge dere foreldre på at vi skal skape en god oppstart på skolen for ditt barn, uansett utfall av skolestruktur-prosessen.

Vi ønsker å ha en god dialog med dere foreldre – dere er våre viktigste samarbeidspartnere. Sammen finner vi de beste løsningene.

Kommunalsjef oppvekst Kari Sælebakke deltar også på møtet.

På møtet deltok kommunalsjef for oppvekst Kari Sælebakke, rektor Annette Ulveraker Bjørkesett, om lag 12 foresatte og en representant fra FAU. Møtet åpnet med å gi foresatte mulighet til å stille spørsmål til prosessen så langt, og deretter tok Sælebakke ordet og introduserte deres tilbud. Vi ble fortalt at «under vanskelige omstendigheter» ville kommunen tilrettelegge ytterligere for at foresatte selv skulle få velge hvilken skole de ønsket at barna deres skulle begynne på. Vi ble forelagt et valg om vi ønsket at barna skulle begynne på Wennersborg og eventuelt skifte skole etter ett år, eller om vi ønsket å flytte skoleplassen i forkant av oppstart. Blant annet følgende spørsmål ble stilt til dette tilbudet og besvart av Kommunasjef på følgende måte:

– Er dette et tilbud man kan benytte seg av allerede nå?

– Ja.

– Gjelder tilbudet også for eldre søsken tilknyttet Wennersborg?

– Ja.

– Er dette et tilbud som gjelder for alle skoler i kommunen?

– Ja.

– Er andre skoler enn Wennersborg, Jondalen og Berg informert om tilbudet?

– Nei.

– Kan man søke om skolebytte når man vil?

– I prinsippet kan man søke om skolebytte når man vil, men skolene som skal ta imot må få tid til å planlegge skoleåret og vil derfor gjerne ha beskjed tidlig.

Det ble presisert at tilbudet ikke begrenser seg til kun nærskolen ut ifra ny skolestruktur, men at det åpnes for fritt skolevalg, og det ble forespeilet at alle som søkte skulle få plass på den skolen de ønsket. Det ble ikke informert om at foresatte som selv søker barna til skoler mer enn fire km fra hjem oppgir retten til skoleskyss.

Sælebakke minnet om at de aktuelle skolene å søke seg til etter hvert vil fylles opp pga. omstruktureringsplanene, og derfor var det lurt å tenke på dette tidlig. Hun argumenterte altså med utgangspunkt i at de foreslåtte skolene i høringsforslaget ville nedlegges.

Avslutningsvis, på spørsmål om hvorvidt rektor mente det var mest pedagogisk, og til barnets beste, å la dem starte på skolen de sokner til oppfordret hun til å ha «is i magen» og avvente til etter høringsforslaget eventuelt ble vedtatt, men tilbudet ble ikke fremlagt utelukkende som en løsning i fall dette skulle skje.

Mvh

FAU Wennersborg