Politiet fortsetter etterforskningen søndag, etter at en kvinne i 70-årene ble funnet drept i sitt hjem i Hvittingfoss lørdag. Hennes bror, som også er i 70-årene, er siktet for drapet.

– Det er foretatt avhør av mannen i dag, og han knytter seg til handlingen, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen. Hun legger til at spørsmål om straffskyld enda ikke er tatt opp i avhørene.

Har forklart seg om motiv

Hva som er kommet fram i avhør vil ikke politiadvokaten gå nærmere inn på.

– Har siktede forklart seg om et motiv?

– Han har forklart seg noe om motiv, men hva dette er vil jeg ikke gå inn på på nåværende tidspunkt.

Mannen i 70-årene meldte selv ifra om det som hadde skjedd lørdag formiddag. En drøy halvtime senere fant politiet hans jevnaldrende søster død i boligen sin. Broren ble pågrepet på åstedet.

– Han meldte fra om at søsteren var død, men noe mer om innholdet i varselet vil jeg ikke gå inn på, sier Mathiassen.

Lørdag kveld ble det gjennomført en foreløpig rettspsykiatrisk vurdering av siktede, men politiet vil ikke gå inn i detaljene av denne.

– Det er vanlig at det blir tatt rettspsykiatriske undersøkelser i slike saker. Den i går var en innledende vurdering hvor spørsmålet er om man så skal ta en fullstendig rettspsykiatrisk vurdering.

Ber om fire uker varetekt

Mannen vil bli begjært varetektsfengslet søndag ettermiddag. Der vil politiet vil be om fire uker i varetekt, hvorav to av ukene er med brev- og besøkskontroll.

Varetektsfengslingen vil foregå gjennom kontorforretning og det vil derfor ikke være fysisk oppmøte i Hokksund tingrett. Dette betyr at mannen godtar politiets begjæring om varetekt.