Det har i disse dager forekommet en ikke ubetydelig oppvask i Kongsberglista.

Ser en til det som i dag (12.04) skjer på riksplanet må det vel betraktes som «blåbær», men ikke ubetydelig for lokalsamfunnet.

Mange med meg mener Kongsberglista er viktig lokalt. Vi trenger et alternativ som andre partier ikke er villig til å ta tak i. Det skjer etter min mening mye forunderlig i vår kommune som burde ha ført til større oppmerksomhet.

Bygging av Nova Park burde vært stoppet i en tidlig planleggingsfase.

Holdningen til lokale bedrifter. Vi har lokale bedrifter med enorme økonomiske muskler som burde bidratt atskillig mer til lokal virksomhet. Jeg kunne for kort tid siden lese at kommunen hadde kjøpt ny løypemaskin til godt over en million kroner.

Den første tanken som slo meg var at dette burde lokalt næringsliv ha kunnet kjøpe. De må jo være interessert i gode skiløyper for sine ansatte.

Kongsberg har på ingen måte et tilfredsstillende idrettsanlegg. Se til Hønefoss. Det er vanlig at lokalt næringsliv deltar i slike anlegg. Kongsberg har et lokalt næringsliv som har økonomi til å bidra til et slikt anlegg.

Det bør kunne utvikles et langt større samarbeid mellom vår kommune og lokalt næringsliv. Og det er mulig, men betinger at noen er villig til å få dette på det politiske kartet.