Jeg leser i Lp den 13. april at skibrua på Gamlegrendåsen skal rives på grunn av dårlig stand. I tillegg står det at på grunn av kommunens økonomi vil ikke skibrua erstattes.

17. april leser jeg at det skal etableres en badstue bestående av 2 bygg, badstue, garderobe/toalett og i tillegg en flytebrygge. Det er flott at kommunen vil engasjere seg i et slikt prosjekt. Det medfører større attraktivitet til kommunen og er med på å bedre folkehelsen.

Det jeg reagerer på er at kommunen har råd til det, når de ikke har råd til å erstatte skibrua på Gamlegrendåsen. Badstue med garderobe/toalett må driftes og vedlikeholdes daglig med blant annet renhold og strømutgifter. Her er det virkelig kostnader i motsetning til vedlikehold av en skibru. Dagens skibru har stått der i snart 40 år uten vesentlig vedlikehold. Det ble lagt nytt dekke for noen år siden.

Skibrua medfører at mange på Gamlegrendåsen kommer seg ut i naturen som er en vesentlig fordel for folkehelsen. Dersom skibrua ikke erstattes, blir det vesentlig vanskeligere å komme seg videre da det er bratt fjellskjæring på begge sider av veien.

Håper at kommunen innser hvilken nytte skibrua har og erstatter den gamle ved rivning.