De neste dagene kan du forvente deg opptil 24 varmegrader, men du må også forberede seg på noen skyer.

Helgen vil bli preget av enkelte byger, men ellers lange perioder med sol, opplyser vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen til Drammens Tidende. Hun forteller at skydekket vil variere.

Den kommende uken vil temperaturene gradvis stige og folk i distriktet kan forberede seg på noen fine perioder med sol.

– Det blir rett og slett en typisk norsk sommer.

Skogbrannfare

Ettersom det vil være sol og tørt de neste dagene, har Meteorologisk institutt sendt ut farevarsel for skogbrannfare på gult nivå i Kongsberg og resten av distriktet.

– Det har vært svært lite nedbør i det siste, og vi går inn i en periode uten mye nedbør. Derfor må du være forsiktig den neste tiden, med tanke på skogbrann.

Torsdag kveld oppsto en terrengbrann i Jondalen som følge av et lynnedslag på onsdag.

Saken fortsetter under bildet

Når Drammens Tidende spør Bentsen om hvor lenge farevarselet vil gjelde, forteller hun at man kan forvente å se det gule merket i en god stund fremover.

– Vi venter ikke noe nedbør med det første, og det vil være tørt fram til vi ser noen tegn til nedbør. Det vil bli noen byger, men dette er ikke nok til å fjerne faren for skogbrann.

Ifølge yr.no vil farevarselet gjelde fram til torsdag neste uke.

– Ingen hetebølge

De siste dagene har det vært omtalt i flere medier at det vil bli noen rekordvarme sommerdager i Norge. Bentsen forteller at dette ikke er noe Norges befolkning trenger å bekymre seg over.

– Det blir ingen hetebølge i Drammensdistriktet eller i Norge. For at vi kan regne noe som en hetebølge så må det være registrert 28 grader, tre dager i strekk. Og det vil vi ikke se noe av her i Norge.

Hun forteller videre at vi kan se 28-tallet på gradestokken, men at dette vil være kortvarig.

– En god norsk sommer kan ikke sammenlignes med en middelhavssommer, som foregår lenger ned i Europa i disse dager. Men varmere i lufta blir det.