Sølvbyen slynger seg langs Lågens bredd – elva som deler byen på mer enn én måte. Vestsida har kvaliteter som mange setter høyt - gangavstand til skole og jobb, nærhet til sentrum, historisk sus i kulturlandskapet og variert bebyggelse. Variert er også befolkningen, vi kommer i alle farger, aldre, nasjonaliteter og sosioøkonomiske sjatteringer. Det er en herlig miks her på Vestsida, og barna våre vokser opp i et trygt og godt nærmiljø.

Skolens funksjon i nærmiljøet kan ikke overdrives. Det er en arena for fellesskap, identitet og tilhørighet. Her knytter barna vennskap, og her blir foreldre i lokalsamfunnet kjent med hverandre.

Det er trygt for barna, og trygt for oss voksne. Vi vet hvem barna blir med hjem etter skolen, og hvem de treffer på Wennersborgbanen etter middag. Det er slik vi blir et samfunn. Det er det som kjennetegner et lokalmiljø. Det er slik integrering foregår.

Inntektsforskjellene er betydelige mellom bydelene i øst og vest i Teknologibyen Kongsberg, det vet alle vi som har bodd her en stund. De forskjellene vil nødvendigvis øke hvis nærskolen legges ned.

Alle som har penger, barn (og vi får lyst til å si: vettet i behold) kommer til å flytte til en bolig hvor barna kan gå til skolen. Og i alle fall de som flytter til byen og har barn, vil velge seg en bolig hvor barna deres kan gå til skolen og bo i samme nærområde som klassevennene sine. Vi leser at Kongsbergindustrien snakker i stadig klarere ordelag om at kommunen må øke sin attraktivitet for at den sårt tiltrengte arbeidskraften skal bli værende. Høy turnover er dyrt. Og her kommer attraktive bomiljø inn. Hvis Vestsida gjøres uattraktivt for barnefamilier, vil kun de som ikke har råd til å bo et annet sted, bli værende på Vestsida. De sosiale ulikhetene vil øke. Og det er barna som vil lide mest.

Hvorfor er det de barna som har minst fra før, som skal få enda dårligere kår påført med overlegg, fra kommunen? Vi snakker om de som ikke har råd til å flytte. Lang skolevei betyr tapt tid for lek, fritidsaktiviteter og familietid. Lang skolevei betyr liten lokal tilhørighet. Lang skolevei, spredt til alle byens himmelretninger, betyr foreldre som ikke kjenner hverandre i lokalmiljøet. Lang skolevei vil gi dårligere integrering. Lang skolevei vil gi lavere livskvalitet. For barn. Vi er bekymret fordi barnas beste-vurderinger er fullstendig oversett i forslaget om å legge ned Wennersborg.

Vi ber kommunen trekke forslaget om å legge ned Wennersborg skole, for Sølvbyens og Teknologibyens skyld. Men det som bør veie aller tyngst: for barnas skyld.

La Wennersborg stå!