Kommunedirektørens forslag om å legge ned Wennersborg, Berg og Jondalen skoler pluss Krags gate barnehage har skapt voldsomme reaksjoner og folkelig engasjement.

I informasjonsmøter har kommunedirektør og oppvekstsjef ikke kunnet svare for bakgrunnstallene for forslaget, men henviser til Kongsberg Kommunale Eiendom, KKE. Det er ikke KKE som bestemmer skolestrukturen i Kongsberg kommune.

På informasjonsmøter og i media er nevnte forslag blitt grundig slaktet og fremstår nå som dødt og begravet. Allikevel fortsetter oppvekstsjefen på møter å oppfordre foreldre til å søke andre skoler for sine barn. Det er uhørt. I motsetning til fortvilte foreldre velger våre lokalpolitikere å forholde seg tause om situasjonen.

Kongsberg kommune, som mange andre kommuner, har utvilsomt havnet i en krevende økonomisk situasjon. Kommuneledelsen supplerer forslaget om nedleggelser med å foreslå at det opprettes to nye lederstillinger i oppvekst. Utrolig nok synes det som om formannskapet aksepterer dette? Med årlige kostnader i millionklassen skulle dette vært forelagt kommunestyret for avgjørelse. Prosessen bør stoppes umiddelbart.

Fra media er vi kjent med at formannskapet var samlet på Storås med tilhørende overnatting. Kostnaden (kr 50 000) forsvares med behovet for å drøfte den alvorlige situasjonen. Hva skjedde der?

I formannskapsmøtet den 4. april ble forslaget om nedleggelser drøftet. Underveis i møtet ble det bedt om gruppemøte og formannskapet kom tilbake med et enstemmig og samstemt forslag i tretten punkter som politikerne ville ha svar på fra kommuneledelsen i en ny sak om skolestrukturen. Det er for så vidt bra, men var dette gruppemøter eller var det et lukket formannskapsmøte? Et felles gruppemøte er å anse som et lukket formannskapsmøte. Det er i så fall ulovlig og hindrer allment innsyn i hva som nå skjer.

Det kan da virke som om formannskapet i lukkede møter er blitt enige om noe mer enn hva som er offentlig kjent. Spørsmålet er blitt reist i debatten, fordi ingen i formannskapet har uttalt seg om skolestruktur etter dette. Det svekker åpenbart tilliten til de politikerne som nylig ble valgt for å ivareta våre interesser.

De som var til stede i formannskapets møte kan vel eventuelt avsanne dette?