Denne uka er det to sykkelposter. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn.

Gamlegrendåsen, skibru

Koordinater: 59.6530° N / 9.6724° Ø

Da Christian Sindings vei ble bygd, ble en av de viktigste fegatene fra byen og inn på Gamlegrendåsen brutt. Etter at løkkejordbruket i Kongsberg gikk ut av drift, ble fegatene viktige ferdselsårer bl.a. for friluftsliv. For å sikre turveien som gikk i den gamle fegata, ble det tidlig på 1980-tallet bygd skibru over Christian Sindings vei. Brua har i alle år siden blitt brukt flittig både sommer og vinter. Det er avdekket at brua har råteskader. Kongsberg kommune har varslet at brua vil bli revet, og pga. dårlig kommuneøkonomi er det stor usikkerhet om når evt. ny bru kan komme. Vi håper at det finnes penger slik at ny bru kan komme raskt. Posten henger på en lyktestolpe rett ved skibrua.

Beverlokalet

Koordinater: 59.7017° N / 9.6286° Ø

Bævergrenden Ungdomslag ble stiftet i 1920. I 1927 kjøpte ungdomslaget ei brakke som NSB hadde oppført på Langeid ved bygging av Numedalsbanen. Flytting av brakka skjedde på dugnad, og lokalet ble innviet rundt St. Hans i 1928. I 1946 ble Bævergrenden Skiforening og Bævergrenden Ungdomslag slått sammen, og organisasjonen fikk navnet Idrettslaget Bever’n. Beverlokalet er utvidet og påbygd i flere omganger opp gjennom årene. Posten henger på en stolpe.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2024 må du velge klubb – Velg Buskerud og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2024 og Poster og registrer ditt postbesøk. Du kan enten skanne QR-koden eller bruke postkoden og «klippe» i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering – både for deltakelse og for bilder.