Det har vært mange grundige og gode innlegg om nedleggelse av skoler og barnehage. Det juridiske, det økonomiske, menneskelige og noen konsekvenser er belyst. Jeg skrev om Nattskolen for en stund siden. På den tiden, 70 år siden, var det for få skoler, nå er det for mange. Siden den gang har det, av ulike årsaker, sikkert vært svingninger I elevtallet og i bosetting.

En av årsakene til disse svingninger er industrien i byen. En industri som kan være sårbar for konjunkturer, for politikk og krig/fred. Nå går industrien svært godt, milliardkontrakter inngås. Det er fristende å utfordre lederne om de ikke kunne bli enige om bidrag som hjalp kommunen over kneika. Jeg hører hylekoret, men industrien burde ikke være en mer eller mindre isolert øy i byen. Men: historien viser at nevnte svingninger, må vi regne med og kanskje ta høyde for å ha råd til. Alt er nødvendigvis ikke elendig planlegging.

Inhabilitet har også vært nevnt i tidligere innlegg, med rette. Siden skoler på den andre sida av elva går fri for nedleggelse, kunne det vært greit å høre argumentene for det vedtaket. For meg er det tonedøvt å legge ned en litt større barneskole når det bygges i nærheten av den, og det er planlagt et boligfelt like ved. Om det må legges ned en skole, velg en på andre sida. Der er det flere, og elevvandringen blir kanskje kortere.

I politikken burde etikk være overordnet økonomi, det burde de som skal gjøre vedtak tenke over. Ved å legge ned Wennersborg, kan en risikere en bosetting som er uheldig, også for dem som bor på Nymoen.